az elítéltek többszakaszos reintegrációja alprojektjében dolgozó - tanácsadóknak felkészítésére szervezett ötnapos programot a munkatársak magas színvonalú szakmai felkészítése érdekében. Az alapos felkészülésre azért volt szükség, hogy a nyílt munkaerő-piacról újonnan felvett tanácsadók speciális zárt intézeti körülmények között is magas színvonalon alkalmazhassák a munkaügyi szolgáltatások módszertanát, megfelelően reagáljanak a célcsoport sajátosságait. Tekintettel arra, hogy a reintegrációs tanácsadók eltérő munkatapasztalattal, más-más szakképzettséggel rendelkeznek nagyon fontos volt, hogy pontosan meghatározzuk az alprojektben vállalt szakmai szerepüket, kialakítsuk az egységes minőségű szolgáltatás biztosításához szükséges hozzáállást, átadjuk az ehhez szükséges ismereteket, részletesen megismerjük a projektben készítendő dokumentáció követelményeit." /> Hírek
magyar
2020. 04. 02 - 21:08 logo

Reintegrációs tanácsadók felkészítő programja

A TÁMOP 5.6.2 bűnmegelőzési kiemelt projekt - az elítéltek többszakaszos reintegrációja alprojektjében dolgozó - tanácsadóknak felkészítésére szervezett ötnapos programot a munkatársak magas színvonalú szakmai felkészítése érdekében. Az alapos felkészülésre azért volt szükség, hogy a nyílt munkaerő-piacról újonnan felvett tanácsadók speciális zárt intézeti körülmények között is magas színvonalon alkalmazhassák a munkaügyi szolgáltatások módszertanát, megfelelően reagáljanak a célcsoport sajátosságait. Tekintettel arra, hogy a reintegrációs tanácsadók eltérő munkatapasztalattal, más-más szakképzettséggel rendelkeznek nagyon fontos volt, hogy pontosan meghatározzuk az alprojektben vállalt szakmai szerepüket, kialakítsuk az egységes minőségű szolgáltatás biztosításához szükséges hozzáállást, átadjuk az ehhez szükséges ismereteket, részletesen megismerjük a projektben készítendő dokumentáció követelményeit.

A felkészítésen - mások mellett - Batizi Ildikó, a reintegrációs alprojekt szakmai vezetője tartott beszélt a reintegrációt célzó alprojektről és a tanácsadók szakmai feladatairól. A résztvevők megismerkedhettek a fókuszinterjú technikájával. Mészáros László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka tartott értékes előadást és vezette be a szakembereket a börtönvilágba. A felkészítésen a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának és a projekt célrégiói Regionális Munkaügyi Központjai munkatársai önkéntesen, szakmai elkötelezettségüktől vezérelve vettek részt a program megvalósításában. Az elkötelezett szakemberek pontosan tudják, hogy a fogvatartottak számára kiemelt jelentőségű, hogy már a büntetésük alatt, a büntetés-végrehajtási intézetben megkapják a szabadulásukat követő munkaerő-piacon történő elhelyezkedéshez szükséges információkat, elinduljon a tanácsadási, egyéni fejlesztési folyamat. Fontos, hogy a szakemberek abban is támogassák a fogvatartottakat, hogy megismerjék, így a szabad életben is igénybe vegyék a munkaügyi központ szolgáltatásait, ezáltal eredményesebben illeszkedjenek be a munkaerő-piacra és a társadalomba.

Az ötnapos szakmai felkészítés részletes programja >
Batizi Ildikó előadása a reintegrációs alprojektről >
Batizi Ildikó előadása a tanácsadók szakmai feladatairól >
Tapolcai Zoltán: Karriert mindenkinek c. reaktivizáló fókuszinterjúja >

Eseménynaptár Április
30310102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930010203
FORUM
Legfrissebb témák
Legfrissebb hozzászólások